Voisin tässä jakaa ajatuksiani liikennekurista ja muusta liikenteeseen liittyvästä.
Aliotetaan nyt vaikka nopeusrajoituksista. tietyissä paikoissa, kuten tietyö alueliia ja koulujen lähistöillä sekä lähiöissä on kohtalaisen matalat nopeusrajoitukset. ne ei vät ole siellä vaan autoilijoiden kiusana, vaan niillä on ihan tarkoitus. se on mielenkiintoista kun ajaa tietyö alueen läpi 30 km/h niinkuin liikennemerkki määrää. niin sitten perään tulee joku kauheella vauhdilla, rupeaa tööttäämään ja heiluttaa nyrkkiä. miksi, koska joku noudattaa määräyksiä. yleensä siinä käy niin että tälläinen autoilija hurauttaa vielä ohi ja painaa kaasun pohjaan, jolloin nopeus voi lopulta olla 100km/h kolmenkympin alueella. sitten tästä suomen suurimmasta nopeudesta, 120 km/h. en väitä etten olisi joskus ylittänyt nopeutta, mutta se on yleensä ollut tahaton, eikä tarkoituksellinen kaahaaminen, kaikkihan tietävät vauhtisokeuden. mutta siis muistelin joskus jutelleeni jonkun kaverin kassa tälläisestä "ajattelevasta" vakionopeuden säätimestä, joka mittaa onko edessä autoja ja sovittaa nopeuden sen mukaan. kaveri vaan sanoi että voi laittaa nopeudeksi 140km/h ja jos joku tulee eteen niin laite hidastaa vauhtia tarpeen mukaan. MIELENKIINTOISTA: miksi pitää sanoa juuri 140 km/h, koska sehän on kaikissa olosuhteissa kaikilla teillä laitonta. onko kyseessä jonkinnälköinen egon kohotus vai piittaamattomuus katto nopeuksista.

se tähän väliin nopeuksista. joten seuraavaksi voisin hieman miettiä tätä hyvinkin turvallisuutta lisävää juttua, turvavöitä ja niiden käyttöä. en oikein ymmärrä miksi niitä ei käytetä. ahdistavatko ne vai mikä on vikana. lakihan sanoo että turvavöitä tarvitsee käyttää. kerran ollessani liikenteessä katselin taustapeilistä valoissa seistessäni takana olevan auton kuskia. hänellä ei ollut turvavyötä. mutta kun vastakkaisesta suunnasta tuli poliisiauto, niin hän nopeasti veti turvavyön niin että se näyttäisi olevan kiinni, ja kun poliisiauto hävisi näkyvistä päästi jälleen turvavyön kädestään. eniten minua kyllä ärsyttää lapset jotka eivät ole turvavöissä, vaan pomppivat autossa miten sattuu ja roikkuvat etupenkkien välissä. tuollainen toiminta on mielestäni vanhemmilta täysin vastuutonta ja idioottimaista. Mitä sitten jos sattuu kolari. Lapsi lentää läpi tuulilasin ja kuolee, tai tässä kohtaa ehkä pahempi että vammautuu niin ettei koskaan pysty enää kävelemään. Tälläisen lapsen loppu elämä on pilalla vain sen takia että vanhemmat eivät piittaa. todennäköisesti siinä vaiheessa vanhemmatkin tajuaisivat jotakin, mutta tehtyä ei saa tekemättömäksi.

Kysymys kuuluu, miksi liikenne ei suju. ainakin omalla paikkakunnalla on todella vaikea vaihtaa kaistaa, koska tilaa ei anneta. ja jos jossain sattuu olemaan auton mentävä väli, laittaa vilkun päälle että meinaa vaihtaa kaistaa niin eipä ole enää tilaa, vaan auto jonka eteen meinaa tulla, lisää nopeutta ettei vaan mahdu enää siihen ketään. Muutenkin täällä  ei oikein liikenne suunnittelu toimi ja kun kesä tulee niin joka paikkaan tykätään kaivaa kuoppia. parhaimmillaan kesän aikana yksi paikka kaivetaan auki ja täytetään 3 kertaa. ja kaista maalauksistakaan ei oikein ole tietoa. syyskuussa saadaan maalattua uudet suojatien viivat jotka ovat kuluneet pois viime talvena, hyöty on todella korkea. lisäksi täältä löytyy katuja joissa mahtuu ajamaan samaan suuntaan kaksi autoa vierekkäin, mutta kukaan ei tiedä onki paikassa kahta kaistaa, kun ei ole kaista viivoja. sitten vaan arvotaan että missä ajetaan.

mahtoikohan siinä olla tällä kertaa kaikki mitä tuli mieleen. jatkan aiheesta jälleen kun tulee aihetta.
turvallista matkaa kaikille. käyttäkää turvavyötä ja ajakaa rauhallisesti.


koska muistini pelaa pätkien niin vielä liikenne valoista voisin sanoa jotain. muutamia kertoja kun olen itse mennyt keltaisen valon syttyessä läpi valoista, vaikka olisikin ollut mahdollisuus pysähtyä, päästyäni risteyksen yli katson peiliin ja risteyksen toiselta puolelta tulee vielä auto, ja se tulee varmasti punaisella. mitä olisikaan tapahtunut jos olisin pysähtynyt valoihin, olisinko saanut kyseisen auton takalaatikkoon???

siinä mietittävää kerrakseen.